Elektrische fietsen – De juiste set kiezen

March 4, 2023 By admin

Elektrische fietsen – De juiste set kiezen

De elektrische fiets begint eindelijk wat grip te krijgen in de hoofden van de Amerikaanse consument en de Amerikaanse markt. Zoals elke nieuwe technologie of product, is er een overvloed aan aanbiedingen van zeer goedkoop tot zeer duur, van rotzooi tot goed ontworpen en verkocht door iedereen en zijn zwager. Als u wilt profiteren van deze nieuwe technologie, hoe beslist u dan wat u koopt en van wie? Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen.

o Elektrische fietsen zijn door de Amerikaanse federale wetgeving beperkt tot 750 watt en 20 mijl per uur. Er zijn veel fietsen en kits op de markt die een vermogen van wel 1000 watt adverteren. Pas op! Er zijn twee manieren om het wattage te meten: het aanvankelijke piekvermogen of “piekvermogen” dat de motor afgeeft wanneer deze voor het eerst wordt opgestart, en het continue wattage waaronder de motor werkt. Veel motoren met een zeer hoog wattage maken reclame voor hun piekvermogen, niet voor hun continue vermogen. Als consument is het erg moeilijk om het verschil te zien, maar je kunt het altijd vragen. Een tip zou een relatief grote motor zijn, zoals 500 watt, die werkt op een batterij met een lager voltage, zoals 36 volt. Een echte motor met continu vermogen van 500 watt (of groter) zou over het algemeen 48 volt of meer gebruiken.

o De batterij die in uw set of bij uw 5x electrische fiets kopen zit, is een belangrijk onderdeel. De beste batterij die je kunt kopen is een LiFePO4 lithium batterij. Deze batterij is de lichtste batterij met de langste levensduur die u kunt kopen. Een batterij van dit type gaat doorgaans meer dan drie keer zoveel laadcycli mee als een SLA-batterij (sealed lead acid). Het is ook ongeveer 50 tot 60% lichter in gewicht. Dit vertaalt zich in langere afstanden en hogere snelheden. Het betekent ook dat je de accu vaak gemakkelijk van de fiets kunt loskoppelen om binnen op het werk of op school op te laden in plaats van een manier of plek te moeten zoeken om je hele fiets aan te sluiten. Tot slot, als u echt voor groen probeert te gaan: een op lithium gebaseerde batterij is veel minder giftig voor het milieu dan batterijen op basis van zware metalen. LiFePo4-batterijen kosten vooraf meer, maar zijn tijdens hun levensduur veel goedkoper in bezit.

o Koop in geen geval een kit of E-bike in het buitenland. Ze zullen zeker goedkoop zijn, maar service en onderdelen zijn niet aanwezig. U gokt de volledige prijs van de fiets tegen uw behoefte aan service door op deze manier te kopen. Koop altijd bij een gerenommeerde dealer, vooral degene die bereid is om telefonische ondersteuning te bieden als u een probleem ondervindt.

o Kits die adverteren voor installatie in “een uur of minder” zijn iets om op te letten. Natuurlijk kan het, maar zoals met alles zijn er altijd twee manieren om iets te bereiken. De snelle manier en de juiste manier. Voor een juiste installatie van een kit moet ervoor worden gezorgd dat alle componenten precies en correct passen. Onthoud dat je je enige lichaam aan dit ding gaat toevertrouwen terwijl je voortbeweegt met 20 mijl per uur. Als het voorwiel eruit valt, het gaspedaal slipt, de accubak losraakt of als de motor niet remt, kan dit een zeer onaangename ervaring zijn, om nog maar te zwijgen van het vernietigen van je fiets of uitrusting.

COMMENTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *