Elektrische kinderscooter – Veilig rijden

March 16, 2023 By admin

Elektrische kinderscooter – Veilig rijden

Een elektrische kinderscooter kan een geweldig cadeau zijn voor uw kind. Het is aanpasbaar, lichtgewicht en niet moeilijk te gebruiken. Denk echter altijd na over de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u een elektrische scooter voor uw kind koopt.

Moet ik mijn kind een elektrische kinderscooter geven?

Kinderartsen hebben geconstateerd dat fietsen, skateboarden en scooters veel ongelukken hebben veroorzaakt. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom kinderen onder de 5 jaar geen scooters mogen gebruiken. Is uw kind tussen de 6 en 10 jaar, dan mag hij of zij met een volwassene op een nieuwe scootmobielen rijden. Is uw kind 10 jaar of ouder, dan mag hij of zij zonder toezicht van een volwassene op een scooter rijden. Het is echter nog steeds beter om veiligheidsinstructies te geven. Er zijn scooters voor elke leeftijdsgroep, dus vraag informatie op over welke elektrische kinderscooter uw kind moet krijgen.

Welke eigenschappen moet een elektrische kinderscooter hebben?

Als u op zoek bent naar een elektrische kinderscooter, stel dan vragen over de kenmerken en veiligheidsvoordelen. Wil je ongelukken voorkomen, koop dan een elektrische step voor je kind met twee wielen achteraan. Omdat dit type step stabieler is, is hij geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zoek een scooter zonder kleine wielen die ver van elkaar verwijderd zijn. Een scooter met dit soort ontwerp is vaak wiebelig.

Koop een elektrische scooter met handremmen die voetremmen vervangen. Kinderen kunnen de handrem beter vastpakken. Het gebruik van handremmen stelt het kind ook in staat om meer aandacht te besteden aan het stabiel blijven op de scooter. Scooters kunnen ook worden geleverd met stuurkussens.

Welke veiligheidsrichtlijnen kan mijn kind volgen bij het rijden op een elektrische kinderscooter?

Net als iedereen die op fietsen, skateboards en motorfietsen rijdt, moet een kind beschermende lichaamsuitrusting dragen, zoals knie- en elleboogbeschermers, evenals een helm voordat hij op een elektrische kinderscooter gaat rijden. Leer uw kind altijd een helm te dragen de allereerste keer dat hij of zij op een scooter kan rijden. Deze methode zal het kind helpen om in de toekomst te wennen aan het dragen van beschermende kleding.

Vertel uw kind om niet te veel naar voren te leunen, vooral bij het maken van een bocht. Voorover leunen kan ervoor zorgen dat de scootmobiel kantelt, ongeacht of het een gewone of een elektrische scootmobiel is. Het verschil met een elektrische scooter is dat u het voertuig niet met uw voet hoeft te duwen.

Waarschuw tot slot uw kind voor rijden in het verkeer, bij slecht weer en ‘s nachts. In het verkeer bestaat het gevaar dat de scooter wordt aangereden door een auto, het gebrek aan natuurlijk licht kan uw zicht ‘s nachts beïnvloeden en door slecht weer kunt u gemakkelijk uitglijden en vallen.

Zoek de beste eigenschappen van een elektrische kinderscooter en gebruik deze richtlijn. Met de richtlijn en correct gebruik is de elektrische kinderstep een perfect cadeau voor je kind.

COMMENTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *