May 9, 2023 By admin

Kako pokrenuti online prodavnicu koja prodaje najprodavanije proizvode na mreži

 

Pokretanje online trgovine koja prodaje najprodavanije proizvode na mreži mnogo je lakše nego što većina ljudi shvaća, ako znate kako to učiniti u formatu korak po korak.

Ali prije nego što započnete svoj online posao i kreirate ime svoje kompanije, prvo morate odrediti koje ćete proizvode prodavati online.

Na ovaj način svojoj kompaniji možete dati ime koje bi moglo biti povezano s vašom linijom proizvoda i ime koje vašim kupcima govori tačno šta nudite na svom estoreu.

Sljedeće linije proizvoda su najprodavaniji proizvodi na mreži prema NRF/Forrester Online kupovina Retail Indexu, NPD Group, Media Metrix indeksu online kupovine i drugim dobavljačima statistike.

Najprodavaniji proizvodi po redoslijedu su:

1-knjige

2-Računarski hardver i softver

3-Odjeća

4-Toys

5-Video igre

6-sistemi za video igre

7-Videos

8-DVD-a

9-Proizvodi za zdravlje i ljepotu

10-Potrošačka elektronika

11-Muzika

12-Nakit

13-kancelarijski materijal

14-Posteljina

15-Home Décor

16-Cvijeće

17-Sportska oprema

18-Obuća

19-Aparati

20-Alati i bašta

21-Pokloni.

Zatim pokušajte odabrati nišni proizvod unutar niše linije proizvoda.

Na primjer; Umjesto prodaje svih vrsta knjiga, što je najprodavaniji proizvod na internetu, specijalizirali biste se za prodaju određene kategorije knjiga kao što su najbolje knjige o web dizajnu.

Drugi primjer bi bili kompjuterski proizvodi. Umjesto izgradnje online super-prodavnice koja prodaje sve vrste računarskih proizvoda, fokusirali biste se na vruće tržište kao što su digitalni fotoaparati.

Razdvojimo ove korake malo dalje:

1. Kreirajte naziv svoje kompanije.

Nemojte praviti uobičajenu grešku kreiranja poslovnog imena prebrzo i bez razmišljanja. Ovo je važna odluka koja se pažljivo razmatra. Željet ćete odabrati naziv koji bi trebao odražavati glavnu liniju proizvoda ili uslugu vaše nove online trgovine.

Nemojte koristiti svoje ime u nazivu vašeg preduzeća. Neka vaše ime bude opisno tako da reklamira vaše proizvode, ili barem da se odnosi na vaše proizvode ili usluge.

2.Registrirajte svoje ime.

3. Formirajte svoju poslovnu strukturu; Sole Proprietorship.

Sljedeći korak je da provjerite dostupnost imena. Kontaktirajte odjel za traženje imena unutar Odjeljenja za korporacije za svoju državu.

Zatim odaberite vrstu pravne strukture za vaše poslovanje. U osnovi postoje tri vrste poslovnih struktura: pojedinačno vlasništvo, korporacija i partnerstvo. Samostalni poduzetnik koji se najlakše i najbrže formira. Kompletno objašnjenje svih ovih pojmova može se naći na [http://www.estorefronguide.com]

4. Dobijte svoju poslovnu/radnu licencu.

(Samo ako su potrebne u vašem okrugu) Poslovne dozvole se općenito izdaju preko ureda gradskog i/ili okružnog činovnika gdje ćete morati popuniti i podnijeti zahtjev.

5. Dobivanje licence za preprodavače (licenca za porez na promet).

Sada ćete se uputiti svom lokalnom Odeljenju za državne prihode (IRS) da biste podnijeli zahtjev za vašu poreznu dozvolu, koja je također poznata kao vaša licenca za preprodavače ili licencu dilera.

Ova porezna licenca (licenca preprodavača) daje vam privilegiju da kupujete na veliko od pravih veleprodajnih distributera i prodajete na malo javnosti. Također ćete imati odgovornost za prikupljanje poreza na promet od potrošača za prodaju
napravljeno u vašoj matičnoj državi.

6. Odaberite najprodavanije tržište proizvoda.

Odaberite liniju proizvoda sa gornje liste i eventualno zaronite dublje da pronađete svoju tržišnu nišu. Kada birate svoju tržišnu nišu, zapitajte se postoji li određena vrsta proizvoda o kojoj ste možda već obrazovani ili linija proizvoda o kojoj vam je zanimljivo saznati.

COMMENTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *